top of page
Αναζήτηση

“...ένα μέρος με άπιστους που έδιναν φαγητό…”

Το 2002, ο Ναβίντ, ένας Αφγανός περίπου είκοσι ετών έφτασε στην Ελλάδα. Ορφανός από την ηλικία των 12 ετών και έχοντας μεγαλώσει κάτω από ένα βάναυσο καθεστώς Ταλιμπάν, δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με το Ισλάμ ή τον Θεό. Περιγράφοντας τον εαυτό του, λέει ότι είχε ένα κενό σημείο στην καρδιά του, το οποίο ήταν γεμάτο με ένα αυξανόμενο μίσος. Όταν έφτασε στην Αθήνα τον χειμώνα του 2002-2003, ο Ναβίντ έμεινε σε έναν ξενώνα με άλλους Αφγανούς, όπου ένας αγράμματος άνδρας έσκιζε ένα βιβλίο και πετούσε σελίδες στο τζάκι για να ζεσταθεί. Το βιβλίο ήταν μια Καινή Διαθήκη. Ο Ναβίντ πήρε τις υπόλοιπες σελίδες, ένα καμένο ευαγγέλιο του Ματθαίου, και το βρήκε πολύ ενδιαφέρον. Το διάβασε μια φορά, μετά δύο, και ρώτησε τον άντρα πού το είχε βρει.



“Στα Χέρια Βοήθειας, ένα μέρος με άπιστους που έδιναν φαγητό,” ήταν η απάντηση.


Ο Ναβίντ ήρθε στα Χέρια Βοήθειας και περιγράφει ότι τον υποδέχτηκαν με σεβασμό και αγάπη που δεν του είχαν δείξει ποτέ πριν στη ζωή του. Του έδωσαν μια πλήρη Καινή Διαθήκη, την οποία έκρυψε κάτω από το μαξιλάρι του και τη διάβαζε τη νύχτα. Σύντομα πήγαινε στα Χέρια Βοήθειας για γεύματα τρεις μέρες την εβδομάδα και την Κυριακή σε μια ιρανική εκκλησία. Είχε πολλές ερωτήσεις, ήταν μπερδεμένος με το θέμα της Αγίας Τριάδας και εξακολουθούσε να θεωρεί τον Ιησού Χριστό μόνο προφήτη. Τρεις μήνες αφότου άρχισε να πηγαίνει στην εκκλησία, όσοι ήθελαν να ακολουθήσουν τον Χριστό κλήθηκαν να σηκώσουν το χέρι τους κατά τη διάρκεια της συνάθροισης. Ο Ναβίντ σήκωσε το χέρι του, χωρίς να καταλαβαίνει πλήρως τι σήμαινε, αλλά το έκανε μη θέλοντας να χάσει την αγάπη για μια κοινότητα που κανείς άλλος δεν του είχε δώσει ποτέ. Συνέχισε να πηγαίνει στα βιβλικά μαθήματα και λίγους μήνες αργότερα βαφτίστηκε.


Το 2005 ο Ναβίντ πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αργότερα παντρεύτηκε και βοήθησε στην ίδρυση μιας αφγανικής εκκλησίας εκεί. Το 2007 κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό και υπηρέτησε τρεις φορές στο Αφγανιστάν. Βρήκε ευκαιρίες για να μοιραστεί την πίστη του εκεί και αναφέρει ότι οι Αφγανοί διψάνε για αγάπη.


Η ομάδα μας έμαθε για αυτή τη μοναδική μαρτυρία τον περασμένο μήνα. Δόξα στον Θεό για τους σπόρους που φυτεύτηκαν και ποτίστηκαν μέσω της διακονίας μας πριν από 20 χρόνια, ενώ ο Ναβίντ βρισκόταν στην Αθήνα και για το πώς ο Θεός καθοδηγεί από τότε τη ζωή του και τον χρησιμοποιεί για να μοιράζεται το ευαγγέλιο με τους συμπατριώτες του.

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page