Διακονία Γυναικών και Παιδιών

Οι Τετάρτες είναι πολύ ιδιαίτερες μέρες για τις γυναίκες και τα παιδιά.

 

Είναι η μέρα όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν, όλοι θα απολαύσουν ένα ζεστό μπάνιο και θα φάνε ένα νοστιμότατο γεύμα. Όλοι έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για τον Ιησού. Οι γυναίκες μπορούν να χαλαρώσουν σε ένα ασφαλές μέρος, ενώ τα παιδιά τους παίζουν, και να απολαύσουν τον χρόνο τους συζητώντας με άλλες προσφυγίνες και με τις γυναίκες της ομάδας μας. Επίσης, μπορούν να πλύνουν τα ρούχα τους και κάποιες από αυτές μπορούν να επιδιορθώσουν τα ρούχα τους στις ραπτομηχανές μας.

 

Αυτό που ξεχωρίζει στη διακονία της Τετάρτης είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες αισθάνονται ασφαλείς να κάνουν ερωτήσεις, χωρίς φόβο, για τον Ιησού και να ακούσουν το Βιβλικό μάθημα της ημέρας.

Οι γυναίκες της ομάδας μας με πολλή αγάπη, υπομονή και πιστότητα επενδύουν στις οικογένειες των προσφύγων με τις οποίες συνδέονται. Τις επισκέπτονται και στους δικούς τους χώρους για να δουν πώς να τις βοηθήσουν καλύτερα. Ακούνε τα προβλήματά τους με προσοχή. Τις καλούν στα σπίτια τους. Τις συνοδεύουν σε νοσοκομεία ή στην Αστυνομία όταν χρειαστεί. Μελετούν την Αγία Γραφή μαζί τους. Καλλιεργούν σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης, κάτι που το έχουν πάρα πολύ ανάγκη.

 

Εκτός από τη φροντίδα που παρέχουμε στις γυναίκες και τα παιδιά κατά τη διάρκεια των γευμάτων, υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τις ανάγκες τους. Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στις υλικές, ψυχολογικές, κοινωνικές και πνευματικές ανάγκες των γυναικών και παιδιών. Μέσα σ’ ένα ζεστό, γεμάτο φροντίδα περιβάλλον, προσφέρουμε φαγητό στις μητέρες και μια πλούσια διατροφή στα παιδιά από την πολύ φτωχή που συνήθως έχουν. Ταυτόχρονα τους δίνουμε την ευκαιρία να κάνουν μπάνιο και να πάρουν ρούχα. Έτσι, δράττουμε κι εμείς την ευκαιρία να τους δείχνουμε πρακτικά την αγάπη του Θεού μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

Change Language To: Greek English