Πρόγραμμα Φαγητού

Κάθε Τρίτη ανοίγουμε τις πόρτες του κέντρου μας και καλωσορίζουμε περίπου 130 πρόσφυγες. Όλοι αυτοί που έρχονται στο κέντρο μας μπορούν να διαλέξουν και να πάρουν ρούχα και παπούτσια σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Μετά κάθονται για φαγητό: σαλάτα, ζεστό κυρίως πιάτο, φρούτο ή γλυκό. Οι εθελοντές μας μαζί με γυναίκες πρόσφυγες μαγειρεύουν το φαγητό, που πάντα συνοδεύεται με ρύζι, όπως το κάνουν στον τόπο τους.

 

Μετά το γεύμα, προσκαλούμε όποιον πρόσφυγα θέλει να ακούσει για τον Ιησού να μείνει, ενώ οι άλλοι είναι ελεύθεροι να φύγουν. Δεν θέλουμε να εξαναγκάσουμε κανέναν να ακούσει το ευαγγέλιο παρά τη θέλησή του. Κάθε φορά, μένουν πολλοί και ακούνε με προσοχή το μήνυμα του Ευαγγελίου. Τους προσφέρουμε τσάι και διατίθεται χρόνος για όποιον θέλει να κάνει ερωτήσεις.

Κατά τη διάρκεια των γευμάτων οι πρόσφυγες μπορούν να χαλαρώσουν παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια και να μιλήσουν μαζί μας για ό,τι τους απασχολεί. Πολύ συχνά μας ρωτούν να μάθουν για τον Ιησού Χριστό κι έτσι έχουμε την ευκαιρία να τους μιλήσουμε για την αγάπη και τη χάρη του Θεού.

 

Στο τέλος της ημέρας, αφού καθαρίσουμε και απολυμάνουμε το κέντρο, μαζευόμαστε όλοι, η ομάδα και οι εθελοντές μας, και συζητάμε για το πώς πήγε η ημέρα, αν υπήρξαν προβλήματα, αν κάποιος πρόσφυγας έδειξε ενδιαφέρον για τη χριστιανική πίστη, αν κάποιος ζήτησε προσευχή, κλπ.

 

Κλείνουμε την ημέρα μας προσευχόμενοι.

Change Language To: Greek English